Natalna analiza za fertilitet

Uz dozvolu klijentkinje, ali nažalost bez natalne slike prezetovaću i primjer za natalne pokazatelje plodnosti ili jalovosti konsultujući Doroteja Sidonskog, Ibn Arabija i Ptolomeja. Kod natusa je glavni signifikator za djecu Jupiter u vazdušnom znaku blizanaca dok je njegov dispozitor i vladar tripliciteta retrogradan. Sama ta činjenica dovoljno govori da će to zaćeća doći kroz odlaganja, napor, čekanje i pokušaje. Obzirom da je natus noćno rođenje ovaj spomenuti Merkur je jako važan i prvi se uzima u razmatranje. Merkur je u trigonu sa Jupiterom i u recepciji što je samo po sebi bolje nego da je nema, ali zbog njegove rettrogradnosti predstavlja, sporost čekanje, i napor u zaćeću. Obzirom na poziciju Merkura u ženskom kvadrantu, do začeća će doći u kasnijem reproduktivnom ciklusu i ako kroz gore navedene prepreke.

Saturn kao vladar pete kuće djece takođe je loš znak jer vlada pored kuće djece i šestom kućom bolesti i pregleda i u sekstilu je sa vladarem 12. pa ovo svjedoči da će ndo zaćeća dođe jedino putem adekvatne terapije ili relevantnih medicinskih intervencija.

Što se zdravlja natusa generalno tiće, vladar kuće bolesti je Saturn on je u vezi sa drugim malefikom Marsom i u sekstilu sa Suncem, što svjedoči na osjetljivije zdravlje. U natalnom horoskopu to može značiti mnogo toga, ali posebno zaključujem da je natus neko ko je podložan upalama zbog pozicije Saturna u vatrenom znaku i vezi sa Marsom u Ovnu, takodje i Mjesec koji je opšti signifikator za zdravlje i koji je u svom izgonu i u aplikacionom kvadratu sa njenim vladarem ascendenta svjedoči o osjetljivijem zdravlju.

Pošto  Mjesec simbolizuje i matericu i u vezi je sa maleficima onda je i to svjedočenje da su i reproduktivni organi osjetljivi. Strijelac je jedanaesti znak i vladar 11. kuće je upravo ovaj Mjesec što potvrđuje probleme u vezi materice, jajnika pogotovo lijevog što opet ne znači da je tu beznadežna situacija, moguće da su samo osjetljiviji kao i stomak.  Kako Mjesec vlada i 11. kućom koju Ptolomej razmatra kao mjesto djece kao i Merkura kao univerzalnog signifikatora za djecu, a obje planete su u kvadratu pri čemu je Merkur retrogradan su sve svjedočanstva na poteškoće u ostvarenju kao majke. Osim toga, tačka djece je u šestom polju bolesti i bolnica, tako da je ovo jedan od pokazatelja da će medicinske intervencije biti neophodne.

Ono što je ovdje najmarkantnije i što može prognozirati bolje izglede za plodnost jeste pozicija Venere koja je u svom terminu i licu, i u sjevernom kvadrantu pa i ona svjedoči da su šanse za zaćeće u nešto kasnijem reproduktivnom ciklusu i životnom periodu, kada kasnije reći će ciklusi Venere koji se posebno razmatraju.

Uzeo sam u obzir i horoskop partnera natusa i zaključio da je kod njenog partnera situacija čak mnogo više zabrinjavajuća zbog pozicije vladara vitalnosti u lošoj kadentnoj kući, i to je jedan od glavnih pokazatelja za lošije vitalno stanje. Takođe Venera je u padu i kvadratu sa retrogradnim vladarem šeste kuće, Jupiterom što može ukazati na probleme sa limfom, krvlju, spermom. Mjesec je u opadanju svjetlosti i povezan sa Saturnom ( vladarem pete kuće  djece) što kod njega posebno ukazuje na probleme sa potomstvom, reprodukcijom. Sudeći po ovim svjedočenjima, djeluje da će njen partner mnogo više obavljati u životu preglede, liječenja i da je osjetljiviji i njemu je vladar djece u šestoj kući bolesti i pregleda tako da je i to još jedan dodatan pokazatelj za problematiku tog segmenta života i mogućnost stvaranja potomstva jedino putem odgovarajućih medicinskih intervencija.