Da li da mijenjam postojeći posao ili da ostanem? Primjer III

Pitalac radi u inostranstvu i nije zadovoljan uslovima na poslu koji obavlja i zbog toga želi da promijeni posao. Dobija već ponudu gdje mu se obećava da će zarađivati više nego na postojećoj poziciji. Njegovo pitanje je da li da mijenja postojeći posao ili da ostane na postojećem? Pitanje je pročitano 29.05 u 4: 04 AM, Podgorica.

Prva kuća i vladar prve kuće predstavljaju stvari onakve kakve jesu , a sedma kuća i vladar sedme predstavljaju stvari kakve bi one postale ako bi se promjena napravila, u ovom konkretnom slučaju to je promjena posla. Signifikator i pitaoca i predmeta pitanja je Vladar ascendenta u fiksnom znaku bika, vladar retrogradna Venera u sukcedenciji, u duplom znaku, spaljena i zalazi ka Suncu opisaće stanje pitaoca u kome se nalazi. On je nezadovoljan i dvoumi se šta dalje da radi. Venera u dvotjelesnom znaku blizanaca svjedoči o njegovoj nesigurnosti šta dalje da preduzme, ograničeno mu je djelovanje. Sa druge strane, vladar sedme Mars, kao signifikator promjena, opisuje promjenu posla, u ovom slučaju novu poslovnu ponudu.

Zaključio sam da će ta promjena za njega biti dobra i da bi trebalo da promijeni postojeći posao jer imamo kontakt preko kvadrata između signifikatora kroz recepciju po egzaltaciji i terminu, dakle po dva snažna dostojanstva za Veneru, vladar sedme je snažniji od vladara prve ,u znaku je svog tripliciteta uz to je i u svojoj sekti, orjentalan i u benefičnoj jedanaestoj kući, no bez obzira na njegovu sporost, koja bi eventualno ukazala na prepreke ali ipak ukazuje da je bolje za pitaoca da promijeni svoj posao.

Mjesec kao kosignifikator pitanja u rastu svjetlosti će uostalom promjenom iz fiksnog znaka lava ući u znak svog tripliciteta i u sekstil sa okcidentalnim Merkurom ( vladarem druge kuće novca i zarade) i u recepciji sa njim što pitaocu obećava bolji priliv novca nego na poslu na kojem se trenutno nalazi.