Nebeski govor Lune i Krsta

Fizička nebesa kao dio astrološkog neba takodje mogu dati, ukazati ili biti znamen, putokaz za razne informacije kako one koje nas trenutno interesuju tako i ono o čemu nikada nismo u tom trenutku razmisljali ili tražili. Jungovski pristup tome bi bio povezan sa podsvjesnim dijelom bića, dok je kod hermetizma to u stvari govor duše i njeno opštenje sa celestijalnim svijetom na jednom sasvim suptilnom i ne uvijek opažajućem nivou ali dovoljno shvatljivom da nam se u ovom propadljivom svijetu metafizička nebesa putem simpatije obraćaju preko fizičkog dijela kosmosa na različite načine.

Jedan od njih su razne nebeske manifastacije na nebu o kojima su od pamtivijeka svjedočili ljudi. Već drugi put za redom ( prvi put je bio prije par dana pred Sv.Iliju) na nebu se ukazuje Mjesec sa krstom. Tako je bilo i 6.avgusta ljeta gospodnjeg 2020. godine oko 23 i 46 h i ja ne bih lijen i zabilježih taj predivan trenutak Lune i krsta oko nje kako je još Njegoš u svom Gorskom vijencu ako se ne varam okarakterisao kao loš znak i simbol vjerske netrpeljivosti između Hrišćanstva i Islama. On navodi ” Luna i krst dva strašna simvola, njihovo je na grobnice carstvo” .

Iz ovoga proizilazi da je on obzirom.na tadašnju aktuelnu zbilju i turbulentan ratni period, ovu simboliku doveo u vezu sa Hrišćanstvom i Islamom koje dvije religije su već vjekovima učvrstile svoju vlast nad grobovima nedužnih ljudi koji su stradali za interese jedne ili druge vjere. Međutim ni danas nije drugačije možda je čak i gore, no da li se ova simbolika lune i krsta može odnositi i na tu vjersku simboliku ili možda generalno kao neko upozorenje pred nadolazeće događaje ?

Drevni astrolozi i magovi Vavilona, Asirije, Egipta su poklanjali veliku pažnju fizičkim nebesima i kod njih se po ugledu na fizička nebesa i pojave na njemu formirala i stelarna religija i magija…mada su se međusobno prožimale. U momentu pogleda na nebesa, u toku je bila 26 manzila Mjeseca koja se i po Pliniju i po Indusima odnosila na ljubavna pitanja i prijateljstvo žena te ugodna putovanja. Mjesec je spor, u terminu Saturna separaciji od Venere preko trigona ali aplicira južnom mjesečevom retrogradnom čvoru koji je u konjukciji sa Venerom u blizancima u drugom mundanom polju, vladari vazdusnog tripliciteta Mjesec na uglovima.Saturn na -Mc, Merkur -Ic…opozicija…ne baš dobro za ljubavna pitanja 🙂 Da dodam još da kada bi spojili simbol krsta i Lune dobili bi simbol Venere koja je trenutno u blizancima spora na kraju znaka kao i Merkura što nas opet dovodi do vladara vazdušnog tripliciteta.